torsdag 18 juli 2013

Chupetinho

Nu har Chupetinho tittat fram. Det är en chili från Brasilien. Det ska bli spännande att smaka den.

I dag provade jag Aji Little finger för första gången. En bra smak fruktig och ganska mild. Till min fasa så upptäckte jag mina första bladlöss för året inne i växt huset. Dom hade angripit några plantor. Jag plockade ut dom direkt. Hoppas jag slipper dom ett tag till i alla fall. Det är en riktig plåga.

Chupetinho

Aji Cachucha även kallad Aji Dulche

Cabai chili tree en chili från malaysia och ska bli som ett träd. Den plantan som är på bilden har fått frukt men står lite trångt. Jag har dock en en planta som står hyfsat fritt och den har får formen som ett träd och är typ 160cm hög.

Fatlii e på g

Fish pepper

Hot apple börjar få färg

Hot wax blommar och ger frukt hela tiden

Rocoto Aji Largo blomma

Trinidad Congo Red

4 kommentarer:

Patrik sa...

Fina bilder!

Aji Cachuchua såg väldigt häftig ut, är den mild?

robert sa...

Hot Apple ser inte ut som en Alma paprika bör. Ser mer ut som en generisk ungersk variant de ibland kallar Faludi eller vanligen étkezési (~="smaksättning"). Skiftar från ljusgrön till röd, suveränt god med behaglig hetta. Så, ingen alma paprika, men väl en annan goding!

Anders sa...

Aji Cachucha Ska vara ganska mild enligt Jalapeno.nu där jag köpt fröerna. Jag har inte smakat ännu. Dom kommer från kuba och ska vara vanlig i deras matlagning. Men det blir spännande.

Anders sa...

Jag tycker också att Hot Apple inte får den form man har tänkt. Jag skrev det i ett tidigare inlägg på min blogg. Vi fpr se kanske jag har blandat ihop fröer men jag tror inte det. Vi får se när dom mognat ordentligt.