söndag 24 mars 2013

Knoppar

Lemon Drop är den som bildar knoppar först. Det är även den som sticker iväg på höjden först. Det var samma sak förra året att den vart otrolig lång. Den behöver ha en rymligare kruka, men jag har inget utrymme att börja med det nu.

Jag kommer inta att plocka bort knoppar eller blommor. Många säger att man ska det för att få en rikligare skörd senare. Knoppar  och blommor tar för mycket kraft ifrån plantan. Man säger att man får en kraftigare planta om man gör detta.
Knoppar på Lemon Drop

Mera Lemon drop

Lemon Drop som skjuter iväg på höjden

Fina blommor på Cilegia Piccante (Övervintrad)

Bladen på Fish Pepper blir snygga

Devil´s Tongue Red

2 kommentarer:

Unknown sa...

Fina plantor! Du planterade i februari och vissa har redan fått blommor? Det är fantastiskt, jag planterade mina i januari och införskaffade lite nördigt ett ljusrör och värmematta till dem för att förbättra förutsättningarna men jag har endast fått lite knoppar på några av dem (har 5 st olika) :)

Vad gör du med chili frukterna sedan? Jag är inne på mitt andra år av chiliodling men jag har förra årets frukter kvar för jag vet egentligen inte vad jag ska göra med dem :) Torkade dem och sen ligger de i en burk. Har du några tips?

Anders sa...

Hej Jennica,

Jag använder dom framförallt till matlagning när jag har färska att tillgå. Jag har gjort olika chilisåser, använt dom i sallader (dom mindre starka). Jag har gjort chilisnaps till midsommar, grillat dom, gjort inläggningar, men eftersom att när man skördar i augusti september så blir det mycket på en gång så jag ha torkat dom flesta och malt pulver av dom. Även jag har kvar från förra året.

Ett tips är om du har typ Jalapeno som inte är så starka är att fylla dom med ost en skiva bacon runt och köra dom i ugnen 15 minuter. Kanon gott:)

Tycker inte det är nördigt med lysrör, det är nästan en förutsättning under det mörka halvåret för att få resultat. I så fall e jag också en nörd:) Vad har du för sorter?