måndag 7 januari 2013

Sådd

Idag fick jag frö leverans från Jalapeno.nu

Jag har nog beställt för många fröer. Det är för många för att rada upp här. Jag tror ni kan se bra på bilden vilka sorter det är. Jag fick några bonus frön med. Carolina reaper vart jag väldigt nöjd att jag fick. Jag har läst om att den ska vara den nya rekord hållaren. Jag vet inte om det stämmer med den ska vara grymt het i alla fall. Det ska bli roligt att odla den.

Jag satte idag alla Caspicum Chinense och Caspicum baccatum som jag ska odla i år. Jag vänta med annuum 1 månad till. Jag satte en annuum faktiskt. Tabasco, fröer som jag fått av en kompis.

Ett tips är att man kan lägga fröerna i vatten och kaliumnitrat det ska vara bra för att på skynda grodden hos fröerna bland annat. Så gjorde också jag men jag hade inte tålamod att vänta i 12 till 24 timmar som det står på påsen. Det finns att få tag på hos Jalapeno.nu. Jag tror det även kallas för Kalisalpeter men jag har inte kollat det.

Som ni ser på bilden så fick jag den briljanta idén att ta iskubs formen som skålar att lägga fröerna i. Det funkar ju men när man har för stora plant stickor och ska flytta på allt :). Det vart en enda röra, men jag hoppas att jag fick till det till slut. Man får se när plantorna kommer. Några fröer försvann spårlöst.

Men i alla fall så fick jag dom flesta i jorden tillslut. Jag planterade idag 25 sorter. Jag kommer sen att plantera ett 20 tal till. Tanken är att jag sätter 5 av varje och behåller endast 2 av varje sort ( vi får väl se hur bra det går)

Jag har beställt en värme matta men den har inte kommit. Den borde komma imorgon. Det är ju nu jag behöver den för att fröerna ska gro bättre. Förra året så planterade jag nog exakt samma datum 7 januari. Men då planterade jag aven annuum tidigt och fick platsbrist tidigt.

Men nu är vi igång:) Härligt.
Hela chili leveransen, Förutom dessa kommer jag sätta en del fröer som jag har sen tidigare.


Här badar fröerna.

Färdigt! Nu är det bara att vänta.
Beställde även några andra fröer


Inga kommentarer: